ŽUPNIJSKI UPRAVITELJ: IVAN ŠUMLJAK

15.septembra leta Gospodovega 2015 je prišel dan, ko sem izvedel, da me bo pot duhovništva peljala na župnijo sv. Mohorja in Fortunata v Gornji Grad. KAJ, KAKO, ZAKAJ, KDO, S KOM in ZA KOGA bom zmogel služiti naprej, se mi je tiste dni mnogokrat in na mnogotere načine porajalo v glavi in v molitvah, ko sem se pogovarjal z Gospodom in ga prosil pomoči za naprej. Danes sem Bogu, po gospodu škofu res iz srca hvaležen, za zaupanje, ki sem ga deležen, da lahko skupaj z mnogimi dobrimi župljani in romarji ter obiskovalci naše katedrale delim lepoto in bogastvo, da smo kristjani in še posebej bratje in sestre med seboj.
Moja življenjska pot se je začela 18. maja 1984 v Šmartnem v Rožni dolini, nato sem preko Celja, z danes že pokojno mamo in bratom prišel v Zibiko, kjer sem odraščal vseskozi, do dne, ko sem postal duhovnik, to se je zgodilo 29.junija 2012 v celjski stolnici. Biti duhovnik je milost, hkrati pa odgovornost, da sem vendarle pastir, torej duhovni oče mnogim ljudem, s katerimi se srečujem. Bogu hvala za to bogastvo in dar, ki mi je podarjen od zgoraj.
V kolikor se vam pa še porajajo kakšna vprašanja o meni, pa vas vabim, da se srečamo v Gornjem Gradu. Lepo povabljeni in veseli vas bomo.

Prijazen pozdrav do takrat.

 

Ivan Šumljak